Γάτες: Γιατί οι γάτες κάνουν πατουσάκια;

By admin 2 Min Read

Το φαινόμενο γνωστό ως “kneading” στα αγγλικά ή “πατουσάκια” στα ελληνικά, είναι μια κοινή συμπεριφορά των γατών και συνδέεται με ένα εύρος ένστικτων και συναισθηματικών αντιδράσεων.

Ακολουθούν μερικές πιθανές εξηγήσεις για την αιτία της αυτής της συμπεριφοράς:

1. Ένστικτο από τη Νεογνή Περίοδο

Οι γάτες ξεκινούν να κάνουν “πατουσάκια” από νεαρή ηλικία, όταν θηλάζουν. Το μασάζ της γάτας πάνω στη μητέρα της διεγείρει τη ροή του γάλακτος. Συνεπώς, οι γάτες μπορεί να συνεχίζουν να εκτελούν αυτήν τη συμπεριφορά στην ενηλικίωση, δημιουργώντας αίσθημα άνεσης και ασφάλειας.

- Advertisement -

2. Σήμανση της Περιοχής

Οι γάτες έχουν αποθέσεις ιδρωτογόνων αδένων στα παλάμη των ποδιών τους. Όταν κάνουν “πατουσάκια”, εκκρίνουν ένα μοναδικό άρωμα που τις βοηθά να σηματοδοτήσουν την περιοχή τους. Αυτό είναι μέρος της φυσικής συμπεριφοράς σήμανσης των γατών.

3. Αίσθημα Ευεξίας και Ασφάλειας

Πολλές γάτες κάνουν “πατουσάκια” όταν είναι χαλαρές, ικανοποιημένες και ασφαλείς. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάθονται στην αγκαλιά τους, όταν έχουν πάνω τους ένα αγαπημένο κουβερτάκι, ή ακόμη και όταν παίζουν με ένα αγαπημένο παιχνίδι.

Η συμπεριφορά αυτή είναι εντελώς φυσιολογική και αποτελεί μέρος της φυσικής συμπεριφοράς των γατών. Είναι επίσης ένας υγιής τρόπος για τις γάτες να εκφράσουν την ευχαρίστηση και την άνεση που νιώθουν στην παρουσία σας.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.