Γάτα σε οίστρο πως να την ηρεμήσετε!

By Σοφία Λαμόρ 2 Min Read

Η περίοδος οίστρου για τις γάτες,  μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή τόσο για το κατοικίδιο σας όσο και για εσάς.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ηρεμήσετε μια γάτα σε οίστρο:

Περιορίστε την πρόσβαση σε αρσενικές γάτες: Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αποτροπή ανεπιθύμητης γονιμοποίησης και για να μειώσετε την ανησυχία της γάτας σας.

  • Κρατήστε τη γάτα σας σε εσωτερικό χώρο όλο το 24ωρο και φροντίστε να μην υπάρχουν τρύπες ή ανοίγματα από τα οποία μπορεί να δραπετεύσει.
  • Εάν έχετε και αρσενικές γάτες στο σπίτι, φροντίστε να τις διαχωρίσετε εντελώς από τη θηλυκή σε οίστρο.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον: Παρέχετε στη γάτα σας ένα ήσυχο και άνετο μέρος για να ξεκουραστεί, μακριά από θόρυβο και έντονη δραστηριότητα.

- Advertisement -

Χρησιμοποιήστε φερομόνες: Τα προϊόντα φερομόνης, όπως το Feliway, μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία και στη μείωση του άγχους της γάτας σας.

Παιχνίδι και απασχόληση: Απασχολήστε τη γάτα σας με παιχνίδι και δραστηριότητες για να αποσπάσετε την προσοχή της από τα ορμονικά της ένστικτα.

Καθαριότητα: Καθαρίζετε συχνά την άμμο της γάτας και τυχόν περιοχές που έχει ψεκάσει με ούρα, για να εξαλείψετε τις οσμές που προσελκύουν αρσενικές γάτες.

Στειρώστε τη γάτα σας: Η στείρωση είναι η πιο αποτελεσματική και μόνιμη λύση για την πρόληψη ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και για τον έλεγχο της συμπεριφοράς της γάτας σας κατά τη διάρκεια του οίστρου.

Εάν η γάτα σας εμφανίζει έντονη ανησυχία, ά ή καταστροφική συμπεριφορά, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για πιθανή φαρμακευτική αγωγή.

- Advertisement -

Θυμηθείτε ότι η υπομονή και η κατανόηση είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να βοηθήσετε τη γάτα σας να περάσει άνετα και χωρίς άγχος την περίοδο του οίστρου.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.