Έρευνα: Πώς επικοινωνούν οι γάτες μεταξύ τους; Αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία επικοινωνίας της γάτας!

By admin 4 Min Read

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς επικοινωνούν οι γάτες μεταξύ τους; Λοιπόν, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι πια! Έχουμε κάνει την έρευνα, μιλήσαμε με τους ειδικούς και είμαστε ενθουσιασμένοι να σας μεταφέρουμε τη γνώση μας. Όπως και οι άνθρωποι, οι γάτες εκφράζονται με πολλούς διάφορους τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει τις φωνητικές εκδηλώσεις (π.χ. νιαούρισμα, χουρχουρητό ), με χημικές ενώσεις, με τη γλώσσα τουσώματος (π.χ. κινήσεις ουράς και προσωπικές εκφράσεις) και με το μαρκάρισμα

Ο τρόπος που επικοινωνούν οι γάτες έχει εξελιχθεί επίσης με τον καιρό. Μια μελέτη για την εξελικτική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cornell δείχνει ότι οι γάτες έχουν μάθει να μοιάζουν στους ανθρώπους με με το πέρασμα των ετών για να πάρουν αυτό που θέλουν – τροφή και αγάπη. Η μελέτη συγκρίνει τις σημερινές εξημερωμένες γάτες με τις Αφρικανικές Άγριες Γάτες, των οποίων οι ήχοι δεν ήταν καθόλου ευχάριστοι, υπονοώντας ίσως γιατί παρέμειναν άγρια είδη – ενώ οι Felis catus (εξημερωμένες γάτες) έχουν μάθει να ζουν μεταξύ των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τον πιο ευχάριστο φωνητικό τους τρόπο επικοινωνίας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Φωνητική επικοινωνία για τη μετάδοση αναγκών ή συναισθημάτων

Η φωνητική επικοινωνία είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν εμπλέκεται η επικοινωνία των γατών. Ορισμένες γάτες νιαουρίζουν ή χουρχουρίζουν κατά τον χαιρετισμό, ενώ άλλες φορές γρυλίζουν ως ένα τρόπο να πουν στις άλλες γάτες να απομακρυνθούν. Εάν το μήνυμα παρερμηνευθεί ή η άλλη γάτα δεν το αποδεχθεί μπορούν να υπάρχουν τσακωμοί μεταξύ τους

Σήμανση με χημικές ενώσεις

Οι γάτες επίσης χρησιμοποιούν χημικές ενώσεις για να επικοινωνήσουν με τις άλλες γάτες. Οι φερομόνες είναι μια κατηγορία χημικών notion που παράγονται από τους πολλούς αδένες της γάτας, όπως οι αδένες του προσώπου, των ποδιών και της ουράς. Μια γάτα που τρίβει το πρόσωπό ή την ουρά της σε ένα άλλο αντικείμενο ή άλλη γάτα αφήνει πίσω της φερομόνες που μπορούν να διαβαστούν από άλλες γάτες για να διερευνηθεί ο σκοπός της παρουσίας της.

- Advertisement -

Επικοινωνία με την γλώσσα του σώματος

Οι γάτες, επίσης, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της γλώσσας του σώματος. Η στάση της γάτας, η κίνηση των αυτιών της, οι ματιές της, η κίνηση της ουράς και οι κινήσεις των ποδιών μπορεί να προσφέρει πολλές πληροφορίες σε άλλες γάτες για την διάθεση και τις προθέσεις της. Παραδείγματος χάριν, μια γάτα που κοιτάει κατευθείαν σε μια άλλη γάτα μπορεί να είναι εχθρική, ενώ μια γάτα που αποφεύγει την επαφή των ματιών μπορεί να είναι υποτακτική ή φοβισμένη.

Μαρκάρισμα

Οι γάτες χρησιμοποιούν επίσης σήμανση για να δείξουν την περιοχή τους. Αυτό μπορεί να γίνει με το να αφήσουν το άρωμά τους πίσω, γρατσουνίζοντας, ή αφήνοντας ούρα. Η σήμανση με ούρα είναι κάτι που κανονικά γίνεται μόνο από αρσενικές γάτες που δεν έχουν στειρωθεί και είναι ένας τρόπος για να δείξουν την ισχύ τους και την περιοχή τους σε άλλες γάτες.

Οι γάτες χρησιμοποιούν μια πληθώρα μέσων για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Από την φωνητική επικοινωνία και τη χημική σήμανση, ως τη γλώσσα του σώματος και το μαρκάρισμα, οι γάτες έχουν πολλούς τρόπους για να μεταδώσουν τα μηνύματά τους. Παρακολουθώντας προσεκτικά τη συμπεριφορά των γατών, μπορείτε να μάθετε πολλά για τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.