Είναι ασφαλές να δώσετε ωμό ψάρι στο σκύλο σας;

By Σοφία Λαμόρ 2 Min Read

Ενώ η ωμή σαρδέλα και άλλα ψάρια μπορεί να φαίνονται σαν μια νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά για το σκυλί σας, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί πριν δώσετε ωμό ψάρι στο κατοικίδιό σας.

Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες σχετικά με την τροφοδοσία ωμού ψαριού στα σκυλιά

1. Παράσιτα: Το ωμό ψάρι μπορεί να περιέχει παράσιτα, όπως σκουλήκια ή αγκιστρίδια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στο σκυλί σας. Ορισμένα από αυτά τα παράσιτα μπορούν να μεταδοθούν και στους ανθρώπους.

2. Οστά: Τα κόκαλα ψαριού, ακόμα και τα μικρά, μπορεί να είναι αιχμηρά και να προκαλέσουν πνιγμό ή τραυματισμό στο πεπτικό σύστημα του σκυλιού σας.

- Advertisement -

Εάν σκέφτεστε να δώσετε στο σκυλί σας ωμό ψάρι, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα

  • Καταψύξτε το ψάρι: Η κατάψυξη του ψαριού για τουλάχιστον 24 ώρες μπορεί να σκοτώσει τα περισσότερα παράσιτα.
  • Αφαιρέστε όλα τα κόκαλα: Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα οστά, συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων και της ουράς, πριν δώσετε το ψάρι στο σκυλί σας.
  • Δώστε το με μέτρο: Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα ωμού ψαριού και παρακολουθήστε το σκυλί σας για τυχόν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως διάρροια ή εμετό.
  • Μην δίνετε ωμό σολομό: Ο ωμός σολομός μπορεί να περιέχει ένα παράσιτο που ονομάζεται Neoparamoeba το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια θανατηφόρα ασθένεια στα σκυλιά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας μαγειρεμένο ψάρι. Το μαγείρεμα του ψαριού σε θερμοκρασία 63°C ή υψηλότερη σκοτώνει τα παράσιτα και τα οστά γίνονται μαλακά, μειώνοντας τον κίνδυνο πνιγμού ή τραυματισμού.

Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν δώσετε στο σκυλί σας οποιοδήποτε νέο τρόφιμο, συμπεριλαμβανομένου του ωμού ψαριού. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τους κινδύνους και τα οφέλη και να σας δώσει συμβουλές για την ασφαλή σίτιση του σκυλιού σας με ψάρι.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.