Πώς οι γάτες δείχνουν την αγάπη τους: 8 σημάδια στοργής

By Σοφία Λαμόρ 3 Min Read

Οι γάτες έχουν πολλούς τρόπους να δείχνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους, παρόλο που συχνά η συμπεριφορά τους θεωρείται ανεξάρτητη ή απόμακρη. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τρόπους με τους οποίους οι γάτες εκφράζουν την αγάπη τους:

1. Γουργούρισμα

Το γουργούρισμα είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους τρόπους με τους οποίους οι γάτες δείχνουν ότι είναι ευτυχισμένες και αισθάνονται άνετα κοντά σας. Αν μια γάτα γουργουρίζει όταν βρίσκεται στην αγκαλιά σας ή όταν την χαϊδεύετε, αυτό είναι σημάδι ότι σας εμπιστεύεται και σας αγαπά.

2. Τρίψιμο του κεφαλιού και του σώματος

Όταν μια γάτα τρίβει το κεφάλι ή το σώμα της πάνω σας, αυτό είναι ένα σημάδι αγάπης και σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο, σημαδεύει εσάς με τις φερομόνες της και δείχνει ότι σας θεωρεί μέλος της “οικογένειάς” της.

- Advertisement -

3. Ζύμωμα

Οι γάτες συχνά ζυμώνουν με τα μπροστινά τους πόδια, μια κίνηση που έρχεται από την εποχή που ήταν γατάκια και ζύμωναν την κοιλιά της μητέρας τους για να βγάλουν γάλα. Αυτή η κίνηση συνδέεται με ευχαρίστηση και ασφάλεια, και όταν το κάνουν σε εσάς, σημαίνει ότι νιώθουν αγάπη και άνεση.

4. Κοίταγμα με μισόκλειστα μάτια

Όταν μια γάτα σας κοιτάζει με μισόκλειστα μάτια και αργά ανοιγοκλείνει τα μάτια της, αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος να δείξει την αγάπη της. Το αργό ανοιγόκλεισμα είναι ισοδύναμο με ένα “φιλί” στη γλώσσα των γατών.

5. Ακολουθώντας σας στο σπίτι

Εάν η γάτα σας σας ακολουθεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, δείχνει ότι απολαμβάνει την παρουσία σας και θέλει να βρίσκεται κοντά σας.

6. Αφήνει δώρα

Μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο, αλλά όταν η γάτα σας φέρνει “δώρα”, όπως ποντίκια ή έντομα, είναι μια ένδειξη στοργής. Σας βλέπει ως μέλος της ομάδας της και θέλει να σας προσφέρει τροφή, όπως θα έκανε για άλλα μέλη της γατίσιας “οικογένειάς” της.

7. Το να δείχνει την κοιλιά της

Όταν μια γάτα ξαπλώνει ανάσκελα και σας δείχνει την κοιλιά της, αυτό είναι σημάδι ότι αισθάνεται απόλυτα ασφαλής κοντά σας, καθώς η κοιλιά είναι το πιο ευάλωτο σημείο του σώματός της.

- Advertisement -

8. Δαγκώματα “αγάπης”

Μερικές φορές, μια γάτα μπορεί να σας δαγκώσει ελαφρά, αλλά με παιχνιδιάρικη διάθεση. Αυτά τα μικρά, απαλά δαγκώματα δεν είναι επιθετικά, αλλά ένας τρόπος να εκφράσει την στοργή της με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Με αυτούς τους τρόπους, οι γάτες δείχνουν την αγάπη τους και, παρόλο που μπορεί να φαίνεται λιγότερο εκδηλωτικό από άλλες κατοικίδιες, είναι εξίσου έντονο και αληθινό.

Share This Article
Leave a comment