8 πράγματα που μισούν οι γάτες

By admin 4 Min Read

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γάτες είναι μυστηριώδη πλάσματα. Παρόλο που είναι αξιολάτρευτα με τον δικό τους τρόπο, είναι γνωστό ότι είναι ιδιοσυγκρασιακά, με μια μακρά λίστα με πράγματα που δεν τους αρέσει. Εδώ στο zoofast, συγκεντρώσαμε τα κορυφαία 8 πράγματα που μισούν οι γάτες, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε. Πάμε λοιπόν:

1. Υπερβολική προσοχή – Οι γάτες μισούν να νιώθουν μόνες

Εάν είστε ιδιοκτήτης γάτας, τότε θα ξέρετε ότι αντίθετα από αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι γάτες είναι ανεξάρτητα πλάσματα αλλά δεν είναι μοναχικά ζώα! Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να αφήσετε τη γάτα σας μόνη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε σχέση με ένα σκύλο, αλλά οι γάτες αναζητούν προσοχή, συντροφιά και αγάπη όπως κάθε άλλο πλάσμα. Εάν μείνουν μόνες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, μπορεί να αναπτύξουν συναισθήματα άγχους και ακόμη και κατάθλιψη.

2. Οι γάτες μισούν τα λερωμένα κουτιά άμμου

Η χρήση μιας βρώμικης τουαλέτας δημόσιας ή σε ένα σπίτι είναι αρκετά αηδιαστική, σωστά; Λοιπόν, οι γάτες αισθάνονται το ίδιο για τα βρώμικα κουτιά απορριμμάτων. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα κουτιά απορριμμάτων της γάτας σας κάθε μέρα, ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα, ανάλογα με τον αριθμό των γατών που έχετε και τις συνήθειές τους

3. Οι γάτες μισούν τη σάπια τροφή

Πιθανότατα δεν θέλετε να τρώτε σάπια τροφή – και ούτε η γάτα σας. Βακτήρια όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος μπορούν να αναπτυχθούν σε τρόφιμα που είναι εκτεθειμένα για αρκετές ώρες, ειδικά τους θερμότερους μήνες.

- Advertisement -

4. Οι γάτες μισούν τα απαίσια φάρμακα

Όταν νιώθετε άσχημα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα φάρμακο που έχει κακή γεύση. Και η γάτα σας το ίδιο

5. Οι γάτες μισούν το χάδι σε ορισμένα σημεία

Αν έχετε γάτα, γνωρίζετε ότι υπάρχουν μόνο ορισμένες περιοχές που επιτρέπει να τη χαϊδέψετε και αν χαϊδέψετε το λάθος μέρος, θα νιαουρίσει, θα γρατσουνίσει ή θα δαγκώσει. Σεβαστείτε τα όρια της γάτας σας και μην προσπαθήσετε να την αναγκάσετε να περάσουν χρόνο μαζί σας, αν δεν το θέλουν – θα σας ενημερώσουν όταν χρειάζονται αγάπη και στοργή!

6. Δεν υπάρχει αρκετή προσοχή

Ξέρουμε, ξέρουμε, οι γάτες μπερδεύουν. Το ένα λεπτό δείχνουν να σε μισούν και το άλλο θέλουν όλη σου την προσοχή! Ενώ στις γάτες αρέσει να έχουν τον δικό τους χώρο, απολαμβάνουν τη στοργή από τους ιδιοκτήτες τους – με τους δικούς τους όρους.
Η γάτα σας θα τριφτεί τα πόδια σας όταν θέλει να τη χαϊδέψετε, γι’ αυτό φροντίστε να ανταποκρίνεστε στις ενδείξεις της στοργής. Παρόλο που στις γάτες αρέσει να είναι ανεξάρτητες, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να είναι μόνες όλη την ώρα. Εάν πρέπει να βγείτε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να γυρίζει στην απουσία σας, έτσι ώστε η γάτα σας να μην αρχίσει να νιώθει μοναξιά.

7. Οι γάτες μισούν τον ανταγωνισμό από άλλες γάτες

Είτε μάχονται για τροφή, χώρο, παιχνίδια είτε για την προσοχή των ανθρώπων τους, οι γάτες μπορούν να γίνουν ζηλιάρες μεταξύ τους.

8. Οι γάτες μισούν τους δυνατούς θορύβους

Από καταιγίδες έως δυνατές φωνές και τσακωμούς έως πυροτεχνήματα, οι πολλοί δυνατοί θόρυβοι μπορούν να αγχώσουν σοβαρά τη γάτα σας.

- Advertisement -
Share This Article
Leave a comment