5 γλυκά σημάδια που η γάτα σας δείχνει την αγάπη της

By Σοφία Λαμόρ 2 Min Read

Είναι σημαντικό να μάθετε τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας για να κατανοήσετε πώς εκφράζει τα συναισθήματά της.

Δείτε επίσης: Γλώσσα του σώματος της γάτας: Τι σημαίνουν οι κινήσεις οι συμπεριφορές και οι φωνές της

 • Γουργούρισμα: Το γουργούρισμα είναι η πιο γνωστή ένδειξη αγάπης από μια γάτα. Όταν γουργουρίζει, η γάτα σας νιώθει χαλαρή και ασφαλής στην παρουσία σας.
 • Τρίψιμο: Η γάτα σας μπορεί να τρίβεται στο πρόσωπό σας, στα πόδια σας ή σε άλλα αντικείμενα για να αφήσει το άρωμά της και να δείξει ότι σας ανήκει.
 • Ζύμωμα: Το ζύμωμα είναι μια συμπεριφορά που θυμίζει θηλασμό από τη μητέρα. Αν η γάτα σας ζυμώνει πάνω σας, σημαίνει ότι σας νιώθει σαν οικογένεια και σας εμπιστεύεται απόλυτα.
 • Φέρνει “δώρα”: Μπορεί να σας φέρει νεκρά ποντίκια, πουλιά ή άλλα μικρά ζώα. Αν και εσείς δεν ενθουσιάζεστε, για τη γάτα σας είναι ένα δώρο αγάπης και εκτίμησης.
 • Χαϊδέματα: Η γάτα σας μπορεί να σας χαιδέψει με το κεφάλι ή το πρόσωπό της για να σας δείξει στοργή και να σας ζητήσει προσοχή.
 • Εκτός από αυτά τα 5 σημάδια, υπάρχουν και άλλες συμπεριφορές που μπορεί να δείχνουν την αγάπη μιας γάτας, όπως το ανοιγοκλείσιμο των ματιών αργά, το κούνημα της ουράς ή το γλείψιμο του χεριού σας.

  Θυμηθείτε: Κάθε γάτα έχει τον δικό της τρόπο να δείχνει την αγάπη της. Να είστε υπομονετικοί και να παρατηρείτε τη συμπεριφορά της γάτας σας για να ανακαλύψετε τα δικά της μοναδικά σημάδια αγάπης.

  - Advertisement -

  Leave your vote

  Share This Article
  Leave a comment

  Log In

  Forgot password?

  Forgot password?

  Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

  Your password reset link appears to be invalid or expired.

  Log in

  Privacy Policy

  Add to Collection

  No Collections

  Here you'll find all collections you've created before.